Qui som?

xip/tv, una eina al servei de la televisió de proximitat

La plataforma de distribució de continguts audiovisuals a la carta xip/tv és un nou servei de la Xarxa Audiovisual Local (XAL) destinat a l'ús de les televisions de proximitat a Catalunya, als consorcis de TDT i als ajuntaments que no estiguin inclosos dins de cap d’aquests consorcis per a que puguin, d’una manera senzilla, tenir un portal de televisió a Internet.

xip/tv permet agrupar els continguts segons el municipi a què fan referència, de manera que quan un usuari accedeix a la finestra de la seva localitat troba les notícies, entrevistes o altres materials que s’hagin generat al seu voltant. Aquesta personalització dóna resposta als interessos particulars dels usuaris però també de les televisions, en tant que l’eina reforça l’especificitat local.

Aquesta plataforma inclou un canal mosaic (en el que us trobeu ara mateix) que us dóna accés a tots els continguts produïts i programats per les mateixes televisions locals o en coproducció amb l'La Xarxa i als diferents canals locals que hi ha operatius. A banda, ben aviat, també podeu navegar a través dels canals temàtics que sindicaran tots els continguts de la plataforma en funció de diferents criteris (creació, esports, infantils, divulgatius, actualitat, etc…)

En l'àmbit tècnic, xip/tv aposta decididament per la qualitat d’imatge. S’ha optat per un còdec de vídeo d’alta compressió, l’H.264, que és el que més qualitat aporta actualment, i per un format de pantalla 16:9, que permet veure vídeos en alta resolució a pantalla completa”.

xip/tv, a banda d’obrir una nova finestra d'accés als continguts de les televisions locals, és una eina que permetrà a l'usuari interactuar de manera directa amb el seu mitjà més proper ja que podrà seleccionar els seus programes preferits, elaborar les seves pròpies llistes de reproducció, valorar els programes mitjançant votació en línia o comentar-los.